SanatateSocial

Te-a corupt PSD-ul cu 50 de lei în plus la pensie, dar ți-au luat porcul care costa 1000 de lei!

Te-a corupt PSD-ul cu 50 de lei în plus la pensie, dar ți-au luat porcul care costa 1000 de lei!Peste 120.000 de porci au fost omorati in Romania in acest an, din cauza pestei Porcine din Africa, a anuntat ministrul Agriculturii, relateaza ziarulonline.com.

Autoritatile au sacrificat porci pentru a nu duce mai departe in tara boala.

„Cei doi au susținut că este cea mai mare epidemie din ultimii 50 de ani și au refuzat să-și asume orice responsabilitate pentru reacția întârziată. România este țara cea mai afectată din Europa de epidemia de pestă porcină africană.

Reamintim că, pe fundalul extinderii epidemiei de pestă porcină africană (PPA), preşedintele Iohannis a acuzat că, prinsă în lupta cu Justiţia, pentru a obţine subordonarea acesteia, guvernarea PSD a uitat să se lupte cu pesta porcină africană, cel mai grav flagel cu care s-a confruntat zootehnia românească până în prezent.

Şeful statului a reamintit că în anul 2016, Guvernul tehnocrat a stabilit, prin Hotărâre de Guvern, măsurile necesare în vederea combaterii şi prevenirii pestei porcine africane, inclusiv în ceea ce priveşte dezvoltarea şi modernizarea sistemului de ecarisaj necesar în astfel de condiţii însă, în acest an, autorităţile responsabile au fost luate, încă o dată, pe nepregătite, în ciuda precedenţelor şi a avertismentelor privind rapiditatea cu care se extind focarele de pestă porcină africană.

De asemenea, guvernul nu a fost preocupat să asigure acurateţea datelor în ceea ce priveşte evidenţa şi trasabilitatea animalelor”, a susţinut şeful statului.

Ceea ce este interesant, ca nu s-a raspandit boala la alte ferme, doar la taranii de rand, care isi hranea sanatos animalele.

Unul din cazul ciudat este ca la ferma fiului Dragnea nu s-a sacrificat nici un porc de aceasta boala.

Altul este naşul de cununie al lui Valentin Dragnea, Sorin Stănescu, a cărui Farmavet vinde la greu dezinfectanţi pentru combaterea pestei.

Acum, că tot v-a mărit PSD-ul pensiile, aveți bani să mergeți să cumpărați porci de la ferma lui Dragnea.