Scitech

Tehnologia 5G poate cauza CANCER?

Tehnologia 5G poate cauza CANCER?Tehnologia 5G este în plină dezvoltare.

Pînă cînd vom ajunge în punctul acela, sînt o mulțime de temeri ale oamenilor.

Cea mai populară e că această tehnologie poate da cancer. Tehnologia 5G vine și cu anumite probleme de care ești, sau nu, conștient.

Dintre toate problemele, cea cu cancerul nu se prea ține în picioare.

Și chiar dacă va mai dura ceva pînă rețeaua 5G va ajunge să fie disponibilă pentru toată lumea, teoriile conspitaționiste vor continua să circule.

Pînă acum, a stîrnit în rîndul acestora și cîteva frici, mai mult sau mai puțin întemeiate. Că ar cauza cancer e una dintre ele.

Teoria asta a pornit de la un studiu pe șoareci, realizat de o divizie a Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al Statelor Unite. Cercetătorii au expus, în cadrul acestui studiu, peste 7.000 e șoareci și la radiații de radiofrecvență, cele emise de telefoanele mobile. Procesul a durat mai mulți ani.

La final au analizat efectele acestor radiații asupra animalelor. Oamenii de știință au descoperit tumori canceroase în cazul mai multor șoareci. Astfel legătura dintre radiațiile cu radiofrecvență și cancerul părea a fi una destul de puternică.

Această problemă îi îngrijorează pe mulți cînd vine vorba de riscurile asociate rețelei 5G.

Odată cu dezvoltarea acesteia, nivelul de radiații ar crește considerabil, ceea ce i-ar face pe oameni mai predispuși la îmbolnăvirea de cancer.

Rămîne însă un adevăr: nu există suficiente dovezi care să demonstreze acest lucru. Asta nici măcar în urma studiului realizat de cercetătorii americani.

Condițiile la care șoarecii din cercetare au fost supuși nu ar fi deloc similare cu cele pe care un om le-ar trăi în mod obișnuit.

De asemenea, teoria pare să vină din Rusia, care ar încerca să dezinformeze în legătură cu rețeaua 5G.

Noi.md

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *