Actualitate

Ţigări de contrabandă, aduse cu drona din Ucraina

Ţigări de contrabandă, aduse cu drona din UcrainaMai multe ţigări de contrabandă, ambalate în colete de mici dimensiuni, au fost trecute peste frontiera cu Ucraina cu o dronă, urmând a fi preluate de un cetăţean român. Deoarece acesta a încercat să fugă, poliţiştii de frontieră din Maramureş au tras mai multe focuri de armă în plan vertical.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera din Ucraina în România.

„S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, ocazie cu care în apropierea frontierei de stat a fost observată o persoană, care nu-şi justifica prezenţa în zonă. Patrula poliţiei de frontieră a acţionat pentru reţinerea persoanei respective, efectuând somaţiile legale prin voce, însă deoarece aceasta nu s-a supus şi a încercat să fugă, au fost trase patru focuri de avertisment, în plan vertical, cu armamentul din dotare”, anunţă Poliţie de Frontieră.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea unui cetăţean român, în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, iar în apropierea acestuia au fost descoperite 11 colete de mici dimensiuni, care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Romaniatv.net

Citeste si...