Actualitate

Timișoara a rămas fără apă caldă și căldură

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat marți că Delgaz a oprit distribuția gazului către CET Centru și compania E.On a sistat furnizarea gazului pentru Colterm. Acest lucru va duce la oprirea căldurii și a apei calde pentru timișoreni.
Momentan Colterm nu are o companie care să să furnizeze gaze naturale, într-un context de criză de gaze la nivel european. Dominic Fritz a precizat că majoritatea companiilor spun că nu au cantitățile necesare pentru a furniza constant gaze:

“Sunt câteva companii care au spus că pot să furnizeze prin sistem de plată în avans și ei la rândul lor încearcă să cumpere gazul pe care îl găsesc pe piață și să ni-l furnizeze nouă. Dar la prețurile actuale, de câteva milioane de lei pe zi, nu avem cum să dăm aceste sume și să semnăm contractul.

Asta înseamnă că în Timisoara în jur de 50.000 de gospodării vor rămâne fără căldură și, mai rău, spitalele vor rămâne fara căldură și apă caldă. Situatia este, din fericire, mai buna la Spitalul Victor Babes, care are o centrala proprie, la fel și la Maternitatea Odobescu, care are o centrală care se va porni.

Fac un apel către toți furnizorii de gaz din România să ne ajute”, a afirmat Dominic Fritz.

sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *