Publicitate
Actualitate

Tinerii preferă agricultura…cu canabis! În loc să cultive roșii și castraveți, românii s-au apucat de grădinărit halucinogen

Publicitate

Tinerii preferă agricultura…cu canabis! În loc să cultive roșii și castraveți, românii s-au apucat de grădinărit halucinogenNici agricultura nu mai e ce-a fost! Odată cu trecerea anilor, românii s-au orientat către culturi mai bănoase. Și nu vorbim de fructe exotice care să le aducă venituri cât mai mari, ci de plantații ilegale cu canabis. Numai anul trecut, polițiștii antidrog de la Crimă Organizată au ”cules” din casele a peste 30 de tineri sute de kilograme de droguri.

Deși nu e la îndemâna oricui, fiind vorba de o investiție la început de 4.000-5.000 de euro, zeci de tineri cu dare de mână au pornit afaceri ilegale cu canabis. Fie că e vorba de dormitor, de sufragerie, de balcon, sau de un spațiu ferit cât de cât ochiului indiscret, cultivatorii s-au pus pe… agricultură! Dar nu cea tradițională, ci una în care folosesc echipamente speciale cumpărate de pe diferite site-uri, inclusiv din România. ”Îi monitorizăm pe cei care vând astfel de instalații care ajută la creșterea plantelor”, ne-a mărturisit unul dintre ofițerii antidrog.
Se vinde cu 40-50 de lei gramul

Publicitate

Nu toți cei care cresc plantele halucinogene sunt și aceia care le vând pe stradă. Există tot soiul de intermediari, de rețele de crimă organizată, care cumpără toată marfa, după care o porționează și o vând. La ”ultima mână”, la cel care efectiv se distrează cu o țigară cu canabis, prețul este de 40-50 de lei gramul.

Adolescenții încearcă de la prima țigară

Traficanții cunosc foarte bine locurile în care tinerii se adună pentru a încerca senzații tari. Parcurile, locurile în care se adună skaterii, cluburile, discotecile și barurile sunt tot atâtea zone în care cererea e destul de mare. Și tot aici își petrec timpul puștanii, unii de doar 14 ani, care sunt tentați să guste din ”fructul oprit”. Pentru ei, țigările normale, ce nu ar trebui să fie un obicei la vârsta lor, sunt deja de domeniul trecutului.

30 de capturi în doar șase luni

Ofițerii antidrog au reușit, în prima jumătate a acestui an, să depisteze numai puțin de 30 de români care s-au apucat de aceste afaceri ilegale. Numărul este mult mai mare ca anul trecut, și asta datorită faptului că profitul obținut este unul pe măsura investiției. Polițiștii de la Crimă Organizată atrag atenția că astfel de îndeletniciri sunt ilegale. Cultivatorii de canabis riscă dosar penal și pot sta până la șapte ani în spatele gratiilor.

Libertatea.ro

Publicitate

Citeste si...