Scitech

Toaletele viitorului vor recunoaşte utilizatorii după…

Toaletele viitorului vor recunoaşte utilizatorii după...
Toaletele viitorului vor recunoaşte utilizatorii după…

În Statele Unite ale Americii a fost dezvoltată o toaletă inteligentă, care recunoaște utilizatorii după forma posteriorului și la final le analizează fecalele, pentru a detecta diverse boli.
Cercetătorii de la Stanford University au adăugat camere de luat vederi și senzori de mișcare unui vas de toaletă, pentru a putea analiza mai ușor urina și fecalele utilizatorilor, detectând astfel din timp anumite afecțiuni.

Oamenii de știință speră ca această toaletă inteligentă să intre cât de curând în casele tuturor, chiar dacă procesul în sine a presupus echiparea unei toalete obișnuite cu mai multe tipuri de electronice și realizarea unei noi aplicații care să analizeze și afișeze datele colectate.

Sanjiv Gambhir, profesorul care a avut ideea, a declarat: „Știm că sună ciudat, dar se pare că există o amprentă anală unică și conceptul nostru datează de fapt de peste 15 ani. De obicei, când aduc în discuție invenția, oamenii râd, chiar dacă li se pare interesant. Ideea cu o toaletă inteligentă este că, spre deosebire de lenjerie, nu o prea poți da jos odată instalată. Toată lumea folosește toaleta și astfel nu ai avea cum să eviți realizarea unor analize de rutină până la urmă.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *