Politica

TOTI SAR LA CIOLAN,Dan Barna:USR îl va propune premier pe Dacian Ciolos

TOTI SAR LA CIOLAN,Dan Barna:USR îl va propune premier pe Dacian CiolosDupă ce Klaus Iohannis a anunţat că Ludovic Orban şi-a depus mandatul, Dan Barna a declarat că USR în va propune pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier.

Preşedintele a anunţat consultări cu partidele, miercuri după-amiază.
Dan Barna spune că USR este dispusă să intre la guvernare pentru a asigura legislaţia care prevede alegea primarilor în două tururi de scrutin.

Alianţa USR-PLUS are o propunere (…) vom merge cu Dacian Cioloş, co-preşedintele Alianţei USR-PLUS„, a spus Dan Barna.

Întrebat dacă USR l-ar susţine pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de prim-ministru, Barna a spus că decizia va fi luată „funcţie de scenariile reale” care se vor contura.

Liderul USR a spus că în prezent este „foarte scăzută” şansa de a fi organizate alegeri anticipate, iar USR este dispusă să participe la guvernare pentru a asigura legislaţia care să prevadă alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că Ludovic Orban şi-a depus în această seară mandatul de prim-ministru desemnat şi că a convocat pentru miercuri consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier. Iohannis a precizat că miercuri ar putea avea loc „o desemnare” şi că se va asigura că face „o desemnare bună„.

sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *