Politica

TRADARE IN ALDE-Cativa membri ALDE ar vrea sa intre în PNL

TRADARE IN ALDE-Cativa membri ALDE ar vrea sa intre în PNLMai mulți lideri ALDE iau în calcul ieșirea partidului de la guvernare şi intrarea în PNL ca urmare a ratării alegerilor europarlamentare, care citează surse din cadrul Partidului.

Potrivit sursei citate, motivul pentru care s-ar dori ieşirea de la guvernare ar fi distanţarea de PSD cu scopul salvării imaginii Partidului, afectată grav de decizia de fi singura formaţiune care a boicotat referendumul pe justiție.

La alegerile europarlamentare, ALDE a obţinut doar 4,2% şi nu a prins, deci, niciun loc în cadrul Parlamentului European. Este, de altfel, singurul partid parlamentar care a ratat pragul de 5% la alegeri

Mai mult decât atât, unii lideri ALDE ar lua în calcul o eventuală întoarcere în Partidul Naţional Liberal (PNL) și ar fi început negocieri în acest sens.

În situaţia în care aceste planuri se vor concretiza, ALDE s-ar retrage de la guvernare, iar PSD ar pierde majoritatea parlamentară, ceea ce crește posibilitatea ca o moțiune de cenzură să fie votată.

Liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu, l-a avut strateg de campanie pe Dorin Marian.

ALDE nu este singura formaţiune politică cu schimbări subite de poziţie, ca urmare a alegerilor.

Luni, au apărut informaţii potrivit cărora preşedintele Pro România, Victor Ponta, ar vrea să obțină funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru Sorin Cîmpeanu. Şi că pentru a atinge acest obiectiv, ar fi dispus să negocieze și să se alieze cu PSD și ALDE.

B1.ro

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *