Traian Băsescu:” În caz de război, cei plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme…”


Într-o intervenție la Adevărul live, citată de DC News, președintele Traian Băsescu a atins și probleme conflictului din Ucraina.
În acest context, Băsescu a spus că România are o mare problemă cu rezerviștii care sunt la muncă în străinătate.

În opinia președintelui, aceștia ar trebui aduși sub arme dacă situația o impune.

Uită preşedintele că mulţi dintre cei plecaţi nu au făcut nici armata, după ce obligativitatea stagiului militar a fost abolită.
„Rusia e un factor de destabilizare a regiunii. Nu doar legat de Crimeea, ci și de Transnistria, și Nagorno-Karabah, și Osetia. (…)

E clar că un obiectiv strategic al Rusiei e să aibă acces la Dunăre. Rusia avea cea mai mare flotă la Dunăre, iar acum nu se poate apropia de Chilia, unde era vechea graniță. România nu are o amenințare directă.

Nu putem prevedea că Rusia va ataca România, ar fi o nebunie să credem asta. Toate analizele arată că Rusia nu-și dorește război cu NATO. Nu cred că vreo țară NATO va fi atacată de Rusia.

Ar fi război, indiferent ce țară NATO ar fi atacată.Dar regional trebuie creat echilibru militar. (…)

Până la sumit-ul NATO din septembrie se vor lua decizii importante: redistribuirea resurselor militare NATO în țările baltice, Polonia, România. Legea privind rezerviștii e o soluție discutată.

S-a pus problema unei analize a capacităţii noastre de a chema rezerviştii sub arme, dacă ar fi nevoie. Avem o mare problemă aici, pentru că foarte mulţi dintre rezervişti sunt la muncă în Italia, în Spania, în Franţa, în Germania… Deci este un subiect pe care CSAT îl va analiza în perioada următoare, el a făcut obiect de discuţie în ultimul CSAT şi va trebui să ne refacem capacitatea de a aduce rezerviştii sub arme, dacă este nevoie.”

Frip.ro

Distribuie

Daca ti-a placut acest articol DISTRIBUIE-L sa-l vada si prietenii tai!9 thoughts on “Traian Băsescu:” În caz de război, cei plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme…”

 1. Sandu

  Suntem o tara nebuni!In loc sa exterminăm infractori și corupția din tara noi facem haz de necaz! Nu ne m-ai scoate nici dracul din
  aceasta maltratare corupție,daca nu punem mana pe câte un par sa facem ordine.

  Reply
 2. ion ghica

  Domnu fost Presedinte sa asteptata mult si bine pana va vin rezervistii din strainatate. Eu unu am facut armata dar nu voi fi atat de prost sa vin acasa de incepe un razboi .Pe cine sa apar pe hoti ca dumneavoastra Dragnea cu toata echipa lui de hoti, nu nu vom muri sa va aparam. Nu aveti decat sa puneti mana pe pusti sa va luptati. NU MAI SANTEM ATAT DE NAIVI .

  Reply
 3. fuiii

  Nu cred ca e cazul sa le scrii numele cu litera mare, nici sa folosesti prenumele de politete, in asemenea cazuri…e absolut contraindicat ! Bunul simt o cere…

  Reply
 4. Gica

  Mai vine “sulea” in caz de razboi. Chiar trebuie sa fie careva batut rau in cap sa se mai intoarca in tara care l-a lasat somer si muritor de foame pentru o apara. Sa chemati bugetarii (in special pe aia de prin ministere si regii ale staului) carora le-a marit salariile Dragnea. P-aia vad ca ii iubiti ….
  Si apropo…. parca Romania are armata de profesionisti sau ne intoarcem in secolul trecut ?

  Reply
 5. Eu

  Prima data eu unul,va zbor capurile voua,astia ipocriti din parlament!si dupa ma retrag in lumea mea!va luat toţi in râs ,gunoaie ce sunteti,ati adus romania la ruina,sa va fie rusine!europa rade de noi si cu curul,cartițe nemuritoare ce sunteti!

  Reply
 6. Darius

  Nu am de gand sa mor pentru niste hoti si corupti ordinari… Patriotismul a dispărut odata cu apariția mustăți lui PSDragnea…

  Reply
 7. Unu dintre ei

  Dacă o sa întâmple așa ceva și o sa fie nevoie de oamenii in armata, noi o sa ne întoarcem acasa sa ne recuperam țara și apoi o sa dam noi o lege ca toți aia care ați furat de la stat și aveți norocul sa mai fiți și in pușcărie sa mergeți voi pe front și sa luptați ca voi ați adus țara in halu asta. APP nu o sa primiți nici arme ,probabil doar un cuțit MIZERILOR!!!

  Reply
 8. zgavardici mirel

  ce aprobare mai faci ? APROBARE SA-SI SPUNA OMUL PAREREA LIBER ? LASA VRAJEALA ASTA CU PAREREA OAMENILOR CARE TREBUIE TAPROBARE .APROBARE LA CE ? APROBARE LA PARERE CONTRA VOASTRA ? LASA MASCARADA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SCRIETI VOI NUMAI LAUDE SI NU MAI APROBATI NIMIC , APROBARE INSTANTANEE INAINTE DE A SCRIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! MI-E SCARBA DE VOI , CA TUT STIU CA NU O SA APROBATI COMENTARIUL MEU .DE POSTARE NICI ATAT NU VA FI VORBA ! JEGURI CE VA AFLATI !

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.