SanatateSocial

Transpiri mult noaptea? Iata ce inseamna!

Daca te trezesti noaptea lac de transpiratie, trebuie sa te gandesti putin pentru a gasi cauza acestui fenomen. Transpiratia de noapte nu este deloc rara: potrivit unui studiu publicat in Annals of Family Medicine o are o treime dintre oameni.

Cu toate acestea nimeni nu a aflat cauza exacta a excesului de transpiratie in noapte si nimeni nu a raportat niciun simptom doctorului sau, sustine autorul studiului, medicul James Mold.

In Journal of the American Board of Family Medicine, echipa condusa de Dr. Mold a dezvaluit cativa factori care favorizeaza transpiratia pe timpul noptii: atacurile de panica, tulburari de somn, febra, amortirea mainilor sau a picioarelor, anxietatea, stresul si problemele de respiratie.

Transpiratia pe timp de noapte ar putea fi efectul secundar al unor medicamente, ca de exemplu cele impotriva depresiei.

Insa transpiratia excesiva in timpul noptii poate indica o problema serioasa. Ar putea fi simptomul unei boli autoimune, probleme la inima, tulburari endocrine, reflux gastroesofagian, HIV, tuberculoza, anumite tipuri de cance, apnee si atacuri de panica.

Corpul foloseste transpiratia pentru a-si reduce temperatura care a depasit pragul critic. Multe lucruri ar putea duce la cresterea temperaturii corpului: de la paturi groase pana la inflamatii in organism atunci cand te confrunti cu infectii sau diverse boli care au asupra sistemului nervos simpatic, glandelor sudoripare sau a altor factori care influenteaza abilitatea corpului de a-si regla temperatura.

O alta teorie despre transpiratia pe timpul noptii in cazul oamenilor sanatosi: persoanele care fac sport ar putea transpira la temperaturi mai scazute decat de obicei.

Totusi, in cazul in care storci apa din pijama in fiecare noapte ar trebui sa mergi la doctor pentru un control, te sfatuieste Dr. Mold. De asemenea, sugereaza sa-ti monitorizezi temperatura corpului de doua ori pe zi timp de o saptamana pentru a detecta orice urma de febra si sa inregistrezi orice simtom pe care apoi apoi sa i-l spui doctorului. De obicei, transpiratiile excesive pe timpul noptii nu sunt singurele semne ca ceva nu este in regula.

Cea mai buna modalitate de a scapa de transpiratia excesiva este sa descoperi si sa elimini cauza ei.

Bzi.ro

Citeste si...