Actualitate

Trenurile Soarelui, activate!, Tu esti pregatit

Trenurile Soarelui, activate!, Tu esti pregatitTrenurile Soarelui pornesc spre Litoral începând cu data de 14/15 iunie 2019.

Timp de aproape trei luni, până la data de 8/9 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării.

Pentru ca toate regiunile țării să poată fi conectate cu destinațiile de vacanță cele mai căutate în perioada verii:

· 22 trenuri directe (11 tur/11 retur) și ramurile aferente care pornesc din principalele orașe vor avea ca destinație Constanța/ Mangalia și retur. Numai 6 dintre acestea (3 tur/3 reutr) nu vor tranzita Bucureștiul;

· 32 de trenuri (16 tur/16 retur) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur, 14 din ele (7 tur/7 retur) ajungând până la Mangalia și retur, restul oprindu-se la Constanța.

Durata de parcurs între București și Constanța, pentru trenurile IR fără oprire, este de 1 oră și 58 de minute.

· 2 trenuri directe (1 tur/1 retur) vor asigura zilnic legătura București Nord – Tulcea Oraș și retur, pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării. De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (2 tur/2 retur) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

Între Constanța și Mangalia vor exista legături frecvente cu trenul, fiind astfel deservite toate stațiunile de pe litoral.

Trenurile Soarelui sunt dotate cu instalații de climatizare, iar trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit și cușetă.

Tariful pentru o călătorie București – Constanța, fără nicio ofertă comercială, este 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a. Dacă se achiziționează un bilet dus-întors călătorul beneficiază deja de 10% reducere, iar dacă biletul este achiziționat online se mai adaugă o reducere de 5%.

Persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind de servicii gratuite de asistență (rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului).

Reporterntv.ro

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *