Actualitate

Tribunalul București: „Proiectul One Floreasca City poate continua”

Tribunalul București: “Proiectul One Floreasca City poate continua”Proiectul ”One Floreasca City”, privind construcția unor imobile pe amplasamentul vechii fabrici Automatica, (str. Calea Floreasca nr. 159 – 165), poate continua, a decis Tribunalul București.

Judecătorii au respins astfel cererea de suspendare a Autorizației de Construire și a Certificatului de Urbanism, dispusă la începutul lunii martie, la inițiativa Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală alături de Asociația Pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Național și Cultural .

Anunțul a fost făcut chiar de către compania One Mircea Eliade Properties, inițiatoarea proiectului ”One Floreasca City”.

” Tribunalul București a respins în totalitate cererea de chemare în judecată, ceea ce echivalează cu faptul că pentru actele atacate nu a fost reținut nici măcar un singur motiv de nelegalitate. În plus, respingerea acestei cereri de suspendare arată că instanța nu a reținut nici existența vreunei «pagube iminente», așa cum, cu rea credință, au susținut cele două Asociații amintite, transmite compania, potrivit financialintelligence.ro

Reprezentanții acesteia spun că proiectul ‘One Floreasca City’ nu numai că nu produce nicio pagubă iminentă, dar generează reale avantaje pentru comunitatea zonei Floreasca.

”Se va contribui activ la descongestionarea traficului, la reamenajarea parcurilor din zonă și la igienizarea și transformarea unei vechi platforme industriale, lăsată în paragină de peste 20 de ani. Este un proiect imobiliar modern construit la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță, care include și peste 18.000 mp de spații verzi, alei pietonale și spații de relaxare, toate deschise accesului public”, mai arată aceştia.

În comunicatul privind proiectul One Floreasca City’se mai arată că “Asociațiile de proprietari s-au alăturat în primă fază Asociației Mișcarea Civică Miliția Spirituală, dar ulterior au formulat cereri de renunțare la judecată, motivând că la momentul respectiv au fost ”induse în eroare”.”

B1.ro

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *