Stiri Nationale Si Internationale.

Trotinetele electrice, o problemă la Paris. Ministrul Transporturilor francez: Se cere o reglementare. Vom pune capăt LEGII JUNGLEI!


Utilizatorii de trotinete electrice sunt tot mai blamați la Paris.

Proiectul privind serviciile de închiriat trotinete electrice, apărut în urmă cu un an, a prins amploare în capitala Franței, dar tot mai mulți cetățeni cer reglementări, afirmând că utilizatorii sunt de multe ori un pericol public.

‘Oamenii ăştia se comportă ca şi cum ar fi singuri. Îşi asumă riscuri, fac slalom printre pietoni, îşi parchează trotineta oriunde. Unde este civismul?’, se întreabă Yves Goupil, un amiral în retragere în vârstă de 88 de ani care îşi face zilnic plimbarea pe malul Senei, potrivit B1.ro.

De asemenea, polițiștii confirmă că au existat chiar și accidente mortale din cauza nerespectării regulilor. Foarte puțini utilizatori de trotinetă electrică poartă cascăd e protecție, spre exemplu.

Pe fondul pericolelor ridicate de utilizarea anarhică a trotinetelor, Consiliul din Paris a adoptat luna trecută mai multe măsuri de reglementare: amendă de 135 de euro pentru cei care circulă pe trotuar, 35 de euro pentru staţionarea sălbatică.

Ministrul Transporturilor din Franța spune că este decis ca din această toamnă să pună capăt “legii junglei”. Elisabeth Borne vrea să interzică trotinetele electrice a căror viteză nu este limitată la maxim 25 km/oră, iar acestea să circule doar pe banda destinată și bicicliștilor.

Nu este primul oraș care ia măsuri dure împotriva trotinetelor electrice. Primarul din Barcelona le-a interzis de tot.

B1.ro

Distribuie


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *