Extern

Trump: Video grafic prezentat ca ex-președinte numit „incitant în șef”

Senatorilor din cel de-al doilea proces de destituire a lui Donald Trump li s-a arătat un nou videoclip dramatic și grafic al zilei în care susținătorii săi au asaltat Congresul SUA.

Imaginile au arătat polițiștii care se angajau în ciocniri corp la corp cu revolte și pledează cu disperare pentru sprijin.

Ofițerii i-au condus pe politicieni în siguranță, uneori la câțiva metri de gloata care a pătruns în camere.

Folosind propriile cuvinte și tweet-uri ale domnului Trump, democrații care au urmărit cazul au susținut că a acționat ca „incitant în șef”.

Este necesară o majoritate de două treimi pentru a-l condamna pe Trump în Senatul de 100 de locuri împărțit în mod egal, dar o achitare pare probabil că marea majoritate a senatorilor republicani i-au rămas loiali până acum.

Cu toate acestea, dacă ar fi condamnat, i s-ar putea interzice din nou funcția.

În mărturii uneori emoționale, managerii de destituire – democrații însărcinați cu conducerea urmăririi penale – au organizat metodic atacul din 6 ianuarie asupra Capitolului.

Clădirea a fost asaltată după ce mii de oameni s-au adunat în sprijinul afirmațiilor false conform cărora frauda generalizată i-a negat victoria lui Trump în alegerile prezidențiale din noiembrie. Cinci oameni au murit, inclusiv un ofițer de poliție din Capitol.

Ce a arătat videoclipul?
Imaginile de securitate, care nu au fost lansate anterior, au dezvăluit cum revoltatorii, inclusiv unii în armuri, au încălcat violent clădirea și i-au căutat pe cei care s-au adunat pentru a certifica rezultatul alegerilor.

În sunet frenetic, oficialii de securitate au fost auziți descriind cum mulțimile foloseau arme precum lilieci și gaze lacrimogene împotriva lor.
sursa

Citeste si...