Politica

TUPEU DE PNL-IST! Emil Picu, a fost trimis în judecată!

TUPEU DE PNL-IST! Emil Picu, a fost trimis în judecată!
TUPEU DE PNL-IST! Emil Picu, a fost trimis în judecată!

Fostul primar al comunei Pietroşani, Emil Picu, a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă.
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: „Inculpatul Picu Emil, în calitate de primar al comunei Pietroşani, judeţul Teleorman, a încheiat, la data de 26 noiembrie 2008, un contract de prestări servicii în valoare de 6.500 lei cu P.I.A. Întreprindere Familială, reprezentată de tatăl său, P.A. La data de 29 ianuarie 2010, inculpatul a încheiat un contract de închiriere cu F.M., cumnatul său, având ca obiect un spaţiu cu destinaţie de bibliotecă, în baza căruia Primăria Comunei Pietroşani a achitat suma de 33.000 lei, iar la datele de 9 martie 2011 şi 23 martie 2012 a încheiat cu tatăl său, în calitate de persoană fizică şi reprezentant al Întreprinderii Familiale P.I.A., două contracte de concesiune pentru suprafaţa totală de 86 ha teren arabil, primul pe o durată de 1 an, iar cel de-al doilea pe o durată de 5 ani, ambele cu o valoare de 100lei/ha”.
Procurorii mai susţin că „prin actele îndeplinite, inculpatul a realizat, în mod direct, un folos patrimonial în beneficiul tatălui său, P.A., a fiicei sale, P.A. şi a cumnatului său, F.M., constând în obţinerea unor sume de bani şi în folosinţa terenurilor agricole concesionate„.
Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Judecătoria Zimnicea.

Reporter Mihai C.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *