Stiri Nationale si Internationale.

UE impune noi sanctiuni impotriva Rusiei pentru turbinele Siemens deturnate spre Crimeea


Uniunea Europeana a impus vineri noi sanctiuni impotriva Rusiei, care il vizeaza in special pe viceministrul energiei, precum si impotriva a trei companii, in legatura cu deturnarea in Crimeea anexata de Moscova a patru turbine cu gaz livrate de grupul industrial german Siemens.

Trei persoane, printre care viceministrul rus al energiei Andrei Cerezov si directorul companiei ruse ce a achizitionat turbinele de la Siemens, au fost adaugate pe lista neagra a UE care le interzice sa calatoreasca in Uniunea Europeana si le ingheata fondurile pe teritoriul sau, potrivit unui comunicat al Consiliului UE. Trei companii sunt de asemenea sanctionate.

De asemenea, sunt sanctionate cele doua companii contractante care au mutat turbinele cu gaz in Crimeea incalcand sanctiunile UE. Acestea interzic sa se desfasoare afaceri in peninsula Crimeea dupa anexarea ei in 2014 de catre Rusia.

Bzi.ro

Distribuie

Daca ti-a placut acest articol DISTRIBUIE-L sa-l vada si prietenii tai!

Dacă ați fotografiat sau filmat subiecte care pot deveni o știre le puteți trimite pe adresa de email: [email protected]


Tags

Lasă un răspuns

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.