Sanatate

Uita de obezitate, cum sa slabesti 4kg pe luna!

Campion al serviciului

Am fost un copil foarte activ, adolescentă și apoi o tânără femeie. Îmi era greu să stau pe loc, alergam tot timpul undeva, eram atrasă de sport. Iubeam mai ales voleiul și am facut partea de-a lungul anilor din diferite echipe de volei. Mă simțeam ca peștele în apă pe terenul de sport printre prietenele mele.

Ceva s-a schimbat în jurul a zilei de naştere cu numărul 23. Greutatea mea a început să crească brusc. Iniţial am dat vina pe dietă. La fel ca oricui, îmi plăcea să merg cu prieteni la pizza, burgeri, să mănânc chipsuri. Când am început să mă îngraș, am eliminat toate lucrurile nesănătoase. Am decis chiar să devin vegetariană 😉A durat doar câteva luni, apoi am urmat diferite diete – de varză, Dukan, bogată în proteine ​​și chiar dieta foamei.

Din păcate greutatea mea continua să crească şi eu deveneam tot mai mare. Cu groază, am încercat mai multe haine din dulap și m-am uitat în oglindă. Totul era prea strâns, mai ales în zona abdomenului, coapselor, șoldurilor … De asemenea, nu aveam energie, mă simțeam grea. Probabil toate dietele pe care le-am încercat mi-au dereglat metabolismul și aveam probleme digestive din ce în ce mai mari. Plecam de la antrenament pentru că îmi era rușine să ies pe teren … Aţi văzut vreodată un jucător de volei gras? Antrenorul a vorbit cu mine şi mi-a zis că nu voi mai face parte din echipă dacă nu voi face ceva cu mine. Asta a fost un şoc pentru mine. M-am motivat, am decis să lupt din nou pentru mine şi pasiunea mea. De data asta am abordat slăbitul într-un mod foarte serios – au început vizitele mele la nutriţionişti şi medici…

Mă îngrăşam cu aer

În final am ajuns la endocrinolog. După o serie de examene am auzit: Sindromul ovarelor polichistice, adică PCOS. Nu prea ştiam ce este şi despre ce este vorba. Am început să citesc. Ceea ce aflam doar mă speria și mă frustra din ce în ce mai mult. În fiecare noapte, în loc să dorm, îmi îmbrățișam perna și o umpleam de lacrimi.

Unul dintre efectele PCOS sunt tulburările metabolice. Multe fete se îngrașă drastic și nu pot pierde kilograme în plus. Dietele și un stil de viață în general sănătos nu ajută. La fel a fost şi în cazul meu. M-am transformat dintr-un jucător suplu și frumos de volei – și nu glumesc aici – în, aproape, un jucător de sumo. Cândva aveam 55 kg şi erau doar mușchi. Într-un an, m-am îngrășat 32 kg! Eram foarte grasă și mă simțeam îngrozitor.

Eram complet distrusă. M-am închis în casă, m-am îndepărtat de prietenii mei. Am avut impresia că lumea mea s-a prăbuşit. Nu mai puteam face ceea ce iubeam. Viaţa cu greutatea kilogramelor în plus devenea insuportabilă. Şi ce dacă dimineaţa mergeam să alerg, iar după 500 m eram transpirată şi nu mai puteam respira.

Continuare

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *