Publicitate
Actualitate

Ultima ora! Primesti de la Primarie 5.000 de lei pe luna pentru programul „Prima Chirie”, iata actele necesare!

Publicitate

Ultima ora! Primesti de la Primarie 5.000 de lei pe luna pentru programul “Prima Chirie”, iata actele necesare!Veste extraordinara pentru toti romani care doresc prima chirie, acest program ofera de la stat suma de 5.000 de lei pentru orice roman care se muta in chirie pentru prima data, relateaza www.romaniatv.net.

Iar aceste norme de aplicare trebuie respectate de catre angajati somerii la distanta de 50 km de unde locuiesc ei cu domiciliu, din aceasta cauza primesc o prima de relocare care sunt deja in dezbatere publica de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale.

Publicitate

„Programul de Guvernare 2017-2020 prevede, la Capitolul ‘Politici publice în domeniul Muncii și Justiției sociale’, introducerea Programului ‘Prima chirie’ prin care se are în vedere stimularea mobilității forței de muncă.

Ca urmare, la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Guvernul României a aprobat, în luna ianuarie 2017, Ordonanța de Urgență nr. 6/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative precum și pentru stabilirea unor măsuri privind realizarea investițiilor finanțate din fonduri publice, publicata în Monitorul Oficial nr. 62/25.01.2017″, se spune în nota de fundamentare.

„Prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către acestea în situația în care sunt persoane singure sau împreună cu familiile acestora nu depășesc suma de 5.000 lei/lună și este în cuantum de 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire (chirie și utilități) în noul domiciliu sau noua reședință, dar nu mai mult de 900 de lei.

Prima de relocare se acordă, la cerere, lunar, pe o perioadă de cel mult 36 de luni, dacă persoanele care solicită acest drept se încadrează în muncă, cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puțin 12 luni și nu se cumulează cu alte prime de mobilitate prevăzute de lege”, se precizează în nota de fundamentare.

 

 

Publicitate

Citeste si...