Actualitate

ULTIMA ORA! Theresa May anunta romanii cat mai pot sta in Marea Britanie, aceasta a pus un termen de…

ULTIMA ORA! Theresa May anunta romanii cat mai pot sta in Marea Britanie, aceasta a pus un termen de…Theresa May vine cu decizi de ultima ora pentru toti romanii si nu numai, Prim-ministrul Marii Britanii a lasat de inteles termenul cetatenilor straini care sunt in UK, relateaza roineu.com.

Theresa May a declarat ca imigranti din Europa li se vor permite a intra in UK doar cu niste drepturi indeplinite timp de trei ani, iar prin 2019 au dreptut de a intra la finalizarea Brexitului.

Theresa May, aflată într-o vizită în Orientul Mijlociu, a declarat că trebuie să existe „o perioadă”, după Brexit în care companiile și guvernele să implementeze acordul pe care Marea Britanie îl va negocia cu UE, perioadă pe timpul careia va fi permisă libera circulație.

„Acest lucru creează perspectiva ca Regatul Unit nu va detine controlul efectiv asupra frontierelor sale până în anul 2022, având în vedere că liderii UE au sugerat că este necesară o perioadă de tranziție de trei ani după Brexit”, scrie The Telegraph.

Theresa May a fost întrebată de reporteri dacă ar exclude libera circulație a imigranților în timpul unei perioade de tranziție după Brexit.

„Odată ce am încheiat un acord, odată ce am convenit cum vor fi noile relații în viitor, va fi necesar să existe o perioadă în care companiile și guvernele să îşi ajusteze sistemele la noua situaţie și așa mai departe, în funcție de natura acordului”, a declarat May, adăugând că Marea Britanie va avea „control asupra frontierelor și a imigrației” odată ce va părăsi UE, însă fără a preciza o dată când se va întâmpla exact acest lucru.

„Dacă primul-ministrul nu reușește să stabilească un termen când va putea fi întreruptă imigrația, Marea Britanie trebuie să se pregătească pentru o criză întrucât este foarte probabil ca aproximativ 1,25 milioane de noi imigranți din UE să se mute în Marea Britanie… iar serviciile noastre publice, de transport și capacitatea noastră de găzduire a acestora, care sunt deja la limită, nu vor putea să facă față situaţiei”, a avertizat Tice.

 

Citeste si...