Stiri Nationale si Internationale.

Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Mihai


Sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil îl găsește pe Majestatea Sa Regele Mihai în stare de suferință, la reședința din Elveția, motiv pentru care nu va exista niciun eveniment organizat cu ocazia onomasticii sale, anunță Casa Regală.

„Astăzi, 8 noiembrie 2017, marea sărbătoare a Sfinților Mihail și Gavriil îl găsește pe Majestatea Sa Regele Mihai în stare de suferință, la reședința din Elveția, înconjurat de Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu. De asemenea, la reședință se află angajații Casei Majestății Sale detașați în Elveția și maicile de la mânăstirile din România care îl asistă pe Rege neîncetat”, a anunțat Casa Regală, pe blogul oficial al instituției.

În acest context, Casa Regală subliniază că nu va exista niciun eveniment organizat la reședință, miercuri, cu ocazia sărbătorii.

„Aseară (marți seara – n.red.), un trimis al ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale și Meridionale a venit la reședința din Elveția pentru a da Majestății Sale Sfânta Împărtășanie, în prezența Principesei Moștenitoare”, conform sursei citate.

În tradiția regală românească, 8 noiembrie este ziua în care Majestata Sa Regele își serba public atât ziua de naștere, cât și ziua onomastică.

La Palatul Elisabeta, după anul 2001, Regele Mihai a găzduit de 8 noiembrie evenimentul „Porți deschise”, la care toți românii care doreau să-i ureze la mulți ani erau bineveniți. Ultimele două ocazii în care Regele a apărut la balconul Palatului Elisabeta de ziua onomastică au fost în zilele de 8 noiembrie 2013 și 19 noiembrie 2014.

„Principesa Moștenitoare Margareta mulțumește tuturor celor care au trimis în ultimele două zile atât de multe mesaje de iubire, de admirație și de încurajare pentru Majestatea Sa”, potrivit Casei Regale.

Principesa Margareta și Principele Radu au plecat duminică, 5 noiembrie, de urgență în Elveția, după ce starea Regelui Mihai s-a agravat.

Reporterntv.ro

Distribuie


Sunt opinii pe subiectul “Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Mihai

Lasă un răspuns