Sanatate

Un bărbat a trăit ani de zile cu o „tenie” în creier

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, care suferea de convulsii, dezorientare și „vorbea aiurea”, a fost diagnosticat de medici cu o tenie în creier.
Un bărbat a trăit ani de zile cu o tenie în creier, arată un sudiu de caz publicat joi în The News England Journal of Medicine.

Bărbatul ar fi ajuns la spital după ce soția sa l-a găsit pe podea, tremurând și „vorbind aiurea”.
Bărbatul în vârstă de 38 de ani părea să fie perfect sănătos până într-o noapte, când soția sa s-a trezit și l-a găsit pe podea, tremurând și „vorbind aiurea”.

A fost internat de urgenţă. În ciuda tratamentelor medicilor, bărbatul nu îşi revene. Nu avea antecedente notabile de boală, nu luase medicamente sau droguri și nu a avut niciun simptom până la crize.
După mai multe investigaţii, echipa medicală de la Spitalul General din Massachusetts a descoperit că pacientul avea o tenie în creier. Infecțiile cu tenii pot trece neobservate ani de zile și pot ajunge la creier, provocând convulsii.

Potrivit studiului de caz, bărbatul emigrase în urmă cu 20 de ani dintr-o zonă rurală din Guatemala, unde bolile legate de paraziți sunt endemice.

Potrivit specialiştilor, paraziții proveniți din consumul de carne sau pește insuficient gătit și neigienizat pot fi transmişi de la o persoană la alta dacă persoanele cu infecții nu se spală pe mâini după ce merg la baie. Ouăle minuscule de paraziți se pot răspândi pe alte suprafețe sau chiar pe alimente și pot fi ingerate de altcineva, transmițând viermii

sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *