Actualitate

Un bărbat beat, plecat de la o petrecere, a spart sediul Parlamentului duminică noapte

Un bărbat a intrat duminică noapte în sediul Parlamentului după ce a sărit gardul și a spart un geam. Ofițerii SPP l-au prins în timp ce încerca să intre în birouri.

Bărbatul, care ar fi fost beat, a fost prins de jandarmi și apoi preluat de polițiștii Secției 17 din București. El este cercetat pentru distrugere și violarea sediului profesional.

„În dimineața de 27.12.2021, în jurul orei 04.00, jandarmii ce asigură paza interioară a Palatului Parlamentului au sesizat Secția 17 Poliție, cu privire la faptul că au depistat, în interior, un cetățean, aflat în stare de ebrietate.

Din primele verificări s-a stabilit că acesta ar fi pătruns în curte prin escaladarea gardului, iar, ulterior, ar fi spart un geam și ar fi pătruns în clădire.

Bărbatul a fost condus la Secția 17 Poliție.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 se efectuează cercetări, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, se prezecizează în comunicatul Poliției.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul care a intrat prin efracție în Parlament ar fi un cetățean irlandez, care plecase de la o petrecere. El le-a spus anchetatorilor că nu știe cum a ajuns în Parlament și că, de fapt, voia să ajungă la hotelul în care este cazat. În cursul zilei de luni urma să plece la Brașov.

A fost întocmit dosar penal pentru distrugere și violarea sediului profesional.

sursa

Citeste si...