Actualitate

Un bebeluş născut pe câmp, abandonat chiar acolo

Un bebeluş născut pe câmp, abandonat chiar acolo
Un bebeluş născut pe câmp, abandonat chiar acolo

Un bebeluş din Republica Moldova a fost abandonat pe câmp, la scurt timp după ce a venit pe lume. Povestea cu adevărat emoţionantă este mărturisită chiar de doi localnici, care au găsit copilul şi l-au îngrijit.
”În jurul orei 18:00, polițiștii din Nisporeni au fost sesizați de către un cetățean, din satul Cristești, același raion, care stătea cu un nou-născut pe brațe abandonat, găsit într-o fâșie forestieră.”, scrie pe site-ul Poliției Republicii Moldova.

Cei care au găsit bebeluşul mărturisesc faptul că plânsetul disperat al copilului i-au atras atenţia: „Inițial credeam că e cineva cu copilul, ne enervam pentru că nu înțelegeam cum poți să lași atâta copilul să plângă. Era practic gard de spini se nu se putea vedea nimic. Soția s-a aplecat și a văzut copilul așa cum era născut: cordonul, placenta, pielea uscată.
Polițiștii au solicitat imediat intervenția medicilor, copilașul primind toate îngrijirile necesare. Pentru că bebelușul era înfometat, polițiștii au căutat o soluție pentru a fi hrănit. La scurt timp a fost găsită și o mămică care are bebeluș de 5 luni și care a alăptat micuțul abandonat.

Femeia care l-a alăptat este Lilia Cimpoieș, mamă a doi copii: ”Se vedea că e flămând. Micuțul stătea jos printre spini. Era gol, plângea. În momentul acela gândul mi s-a dus la copiii mei. Ca orice mamă am început a plânge. Nu știu ce mamă poate face așa ceva”, a spus femeia.

Aceasta a comunicat oamenilor legii că, astăzi, în timp ce se afla în câmp „cu ziua” a simțit dureri abdominale. S-a pornit spre casă, dar a mers vreo 30 de metri și a născut pe deal. Din lipsa resurselor financiare și de teama că nu va avea cu ce să îl crească a abandonat micuțul în vița-de-vie. Femeia mai are la întreținere 4 copii minori.”, se menționează în comunicatul Poliției.

Despre cea care a născut copilul, proprietarul terenului unde ea a muncit cu ziua spune că are familie și casă și în ziua respectivă fusese la câmp chiar cu soțul.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *