Extern

Un renumit medic infecţionist, vaccinat cu Pfizer, a fost răpus de tulpina indiană

Un distins medic din New Jersey, Rajendra Kapila, considerat „un gigant în domeniul bolilor infecțioase” a murit de COVID-19 în India.
Un renumit medic infecționist din SUA, vaccinat cu Pfizer, a murit de Covid în India, unde mersese pentru a-și salva familia.

Expertul în boli infecțioase și dr. Rajendra Kapila, profesor la Universitatea Rutgers, a încetat din viață la 28 aprilie 2021, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19 pe 8 aprilie.
Doctorul în vârstă de 81 de ani, absolvent al Colegiului St. Xavier, Universitatea din Calcutta și diplomat M.B.B.S. de la Maulana Azad Medical College, Universitatea din Delhi, era renumit la nivel mondial pentru expertiza sa în boli infecțioase.

După ce și-a încheiat rezidența la Spitalul Irwin, India, s-a mutat în SUA unde a fost intern, rezident și coleg la Spitalul Martland din Newark, New Jersey.

Fosta soție a lui Kapila, dr. Bina Kapila, a spus că medicul a plecat în India – unde pandemia s-a dezlănțuit – pentru a ajuta la îngrijirea familiei sale și a planificat ca aceasta să fie o scurtă călătorie, de o săptămână.

Rajendra Kapila și-a luat diploma de medicină în 1964 la Universitatea din Delhi și și-a finalizat rezidența în India, conform biografiei sale.

După ce s-a mutat în Statele Unite, a fost intern, rezident și medic la un spital din Newark, New Jersey. „Timp de 50 de ani, dr. Kapila a servit ca pilon fundamental al Școlii de Medicină din New Jersey, Spitalul Martland și Spitalul Universitar, unde a oferit îngrijire a zeci de mii de pacienți și a instruit numeroase generații de studenți la medicină, rezidenți și semeni”, spun cei care au lucrat alături de el

sursa

Citeste si...