Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Extern

Un taiwanez a fost amendat cu 35.000 de dolari pentru că a încălcat carantina de 7 ori

CNN) – Un bărbat taiwanez a fost amendat cu un milion de dolari noi dolari taiwanezi (35.000 dolari) pentru că și-a încălcat în mod repetat carantina.
Bărbatul fără nume, care locuiește în Taichung, în centrul Taiwanului, făcea o carantină acasă în clădirea sa de apartamente, după ce se întorcea dintr-o călătorie de afaceri în China continentală și a încălcat-o de cel puțin șapte ori, potrivit presei locale.
Potrivit TTV News, bărbatul și-a părăsit clădirea de apartamente de șapte ori în doar trei zile pentru a merge la cumpărături, pentru a-și repara mașina și multe altele. Se pare că a intrat într-o altercație cu unul dintre vecinii săi când l-au confruntat cu părăsirea casei sale în timpul carantinei.

Guvernul local Taichung a confirmat că bărbatul s-a întors de pe continent pe 21 ianuarie. Regulamentele Taiwanului necesită o carantină timp de 14 zile.
Primarul orașului Taichung, Lu Shiow-yen, l-a denunțat drept „o infracțiune gravă” și a adăugat că bărbatului „trebuie să i se dea o pedeapsă severă”.
În plus față de amenda – care este cea mai mare percepută încă în Taiwan – bărbatul va trebui să plătească 3.000 USD NTD (107 USD) pe zi pentru costul carantinei sale. Guvernul taiwanez a despăgubit carantinerii 1.000 NTD (35 USD) pe zi, pentru care nu va mai fi eligibil.
Taiwan a fost una dintre cele mai mari povești de succes din lume atunci când vine vorba de conținerea coronavirusului . Insula autoguvernată și-a închis frontiera din timp, a implementat teste în masă și urmărirea contactelor și a aplicat strict carantinele.
sursa

Citeste si...