Actualitate

Un tânăr din Capitală acuză că a fost bătut cu bestialitate de polițiști, după ce le-a atras atenția că nu poartă mască

Un tânăr din Capitală acuză că a fost bătut cu bestialitate de polițiști, după ce le-a atras atenția că nu poartă mască
Un tânăr din Capitală acuză că a fost bătut cu bestialitate de polițiști, după ce le-a atras atenția că nu poartă mască

Un tânăr din București face acuzații grave la adresa agenților de poliție, spunând că a fost bătut, după ce le-a atras atenția ofițerilor că nu poată mască de protecție. Bărbatul a postat pe Facebook imaginile cu vânătăile sale.

Cum s-a petrecut incidentul

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, fiind efectuate cercetări în rem pentru purtare abuzivă. Tânărul a detaliat într-o postare pe Facebook ce s-a întâmplat. Acesta susține că incidentul s-a întâmplat în urmă cu 3 zile, în zona Eroii Revoluției din sectorul 4 al Capitalei. Bărbatul spune că a fost agresat cu bestialtiate de polițiști, după ce le-a atras atenția că nu poartă mască de protecție și că dau amenzi fără justificare.

„Nelegitimându-mă și nici chiar ei nu s-au legitimitat, am fost dus pe un câmp. M-au scos cu cătușele la mâini, pus pe burtă, am fost lovit cu bastoanele, pumnii și picioarele, aruncându-mi telefonul pe linia de tren cu motivul să nu-i filmez”, susține tânărul pe pagina sa de Facebook.

Tânărul a postat și câteva fotografii cu vânătăile sale din urma loviturilor.
Ce a declarat Poliția despre acest caz

„Sunt cercetări pentru purtare abuzivă Poliția Capitalei a anunțat, într-un comunicat trimis Libertatea, că un bărbat a sunat la 112 și a reclamat că el și prietenul său, „în urma unor discuții contradictorii, ar fi fost agresați de poliție.” Cei doi tineri au mers trei zile mai târziu la Secția de Poliție numărul 16 pentru a depune plângeri împotriva echipajului de agenți.

La data de 02.09.2020 cei doi bărbați au fost condusi la sediul Secției 16 Poliție, de către polițiști ai Biroului Investigații Criminale, iar în urma discuțiilor aceștia au formulat sesizări scrise cu privire la faptul că ar fi fost agresați de polițiști. Plângerile au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, cercetările fiind efectuate, IN REM, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă”, au transmis reprezentanții Capitalei.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *