Extern

Un tren din Beijing a ajuns fără pasageri în Moscova

Rusia a suspendat circulaţia trenurilor pe relaţie cu China, ultimul tren care a plecat din Beijing a intrat gol în Rusia, după ce toţi pasageri chinezi au fost daţi jos la graniţă.
De asemenea, Rusia va evacua cetăţenii săi din Wuhan, epicentrul epidemiei din China şi a suspendat trenurile directe către statul în care bilanţul deceselor din cauza virusului ucigaş a ajuns la 361.

Rusia, care împarte cu China o graniță de 4.300 de kilometri lungime, a raportat primele sale două cazuri de coronavirus în regiunea siberiană Tyumen și în regiunea Zabaykalsky din Orientul Îndepărtat, în ambele fiind vorba de cetățeni chinezi.
Forțele aeriene din armata rusă vor începe luni, 3 februarie, evacuarea cetățenilor ruși din Wuhan și Hubei, fiind estimate peste 600 de persoane. De asemenea, Moscova a restricţionat zborurile directe către China.
Ultimul tren Beijing-Moscova a intrat gol în Rusia, toți cei 136 de pasageri fiind dați jos la graniță. Mai mult decât atât, în China au fost interzise înmormântările persoanelor infectate cu virusul ucigas, autorităţile au stabilit un protocol dur cu privire la modul în care sunt gestionate cadavrele.

Astfel, rămăşiţele umane ale pacienților infectaţi cu noul coronavirus vor trebui incinerate doar în crematoriile autorizate de oficialităţile chineze şi care să se afle aproape de locul în care s-a produs decesul. De asemenea, cadavrele nu vor fi transportate între diferite regiuni şi nu vor fi îmbălsămate pentru a fi înmormântate.
Până în acest moment au fost confirmate 17.405 de cazuri de coronavirus, dintre care 362 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 487 au fost trataţi. În Europa au fost confirmate 22 de cazuri, dintre care 10 în Germania, şase în Franţa, două în Italia, două în Marea Britanie, unul în Suedia şi unul în Finlanda.

sursa

Citeste si...