Publicatia Antena24.ro.

Un tribunal din Grecia a decis:Principalii inculpați într-un proces de corupție privind Siemens și OTE, condamnați la 15 ani de închisoare


Un instanță grec i-a condamnat, luni, în apel la 15 ani de închisoare pe principalii inculpaţi într-un proces de corupţie în care au fost implicaţi gigantul industrial german Siemens şi compania publică elenă de telefonie OTE, potrivit unei surse judiciare.
Siemens, ale cărui legături economice cu Grecia datează din secolul al XIX-lea, este acuzat că a plătit aproximativ 70 de milioane de euro către diferiţi intermediari, inclusiv din cadrul guvernului grec, pentru a obţine un contract public rentabil pentru modernizarea reţelei de telefonie din Grecia la sfârşitul anilor ’90.
Printre cei condamnați la 15 ani de închisoare pentru spălare de bani se numără şi fostul director al Siemens din Grecia, Michalis Christoforakos, un germano-grec care s-a refugiat în Germania în 2009, adjunctul său, Christos Karavellas, care de asemenea a fugit în străinătate, şi foşti directori germani ai companiei
Procesul, în apel, survine la patru ani după iniţierea unei prime acţiuni în justiţie împotriva a 64 de inculpaţi, dintre care 10 au murit între timp.

Până în prezemt, 22 de persoane au fost găsite vinovate, iar 32 de inculpaţi au fost achitaţi, majoritatea din cauza prescrierii faptelor, la capătul unuia dintre cele mai mare procese deschise în Grecia pentru corupţie pasivă şi activă şi pentru spălare de bani.

O comisie parlamentară din Grecia a estimat în 2011 că pagubele produse de contractele frauduloase din Grecia au fost cel cel puţin două miliarde de euro.

Comisia a acuzat 15 miniştri sau foşti miniştri de la PASOK şi Noua Democraţie, cele două partide care au guvernat alternativ ţara la sfârşitul anilor ’90.

Doi foşti oficiali ai PASOK, un fost consilier al premierului Costas Simitis şi un fost ministru, au recunoscut că au acceptat mită de la Siemens. Primul a fost condamnat la o pedeapsă de închisoare cu suspendare în 2017, iar al doilea a fost achitat la mijlocul lunii noiembrie.

sursa

FacebookTwitterOdnoklassnikiLinkedInShare


Citeste si...


Romania in alerta maxima! Coronavirus a aparut si in Romania. Italianul infectat s-a plimbat prin tara

Romani au intrat deja in panica, incat golesc magazinele si se pregatesc de ce este mai rau, deoarece virusul a intrat in Romania din cauza italianului infectat care s-a plimbat cinci zile in anumite zone, avand contact cu multe persoane, relateaza wowbiz.ro. Acest barbat din Italia, cu varsta de 71 de ani s-a intors...


Daca ai informatii,referitoare la aceasta stire,lasa un comentariu,s-au scrie-ne pe info@antena24.ro