Actualitate

Unde ai voie să mergi în weekend fără declaraţie pe propria răspundere

Unde ai voie să mergi în weekend fără declaraţie pe propria răspundere
Unde ai voie să mergi în weekend fără declaraţie pe propria răspundere

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) precizează că sunt considerate zone metropolitane teritoriul administrativ al Bucureştiului şi al judeţului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România şi o zonă de 30 de kilometri în jurul acestora.

În aceste zone nu este nevoie de prezentarea declaraţiei pe propria răspundere pentru deplasarea între localităţi.
Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul naţional al României în privinţa zonelor în care cetăţenii pot circula în afara localităţii fără declaraţie pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis precizări, prin Comandantul Acţiunii, Centrelor Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.
Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declaraţiei pe proprie răspundere pentru circulaţia cetăţenilor între localităţi, teritoriul administrativ al Bucureştiului şi al judeţului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România şi o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita judeţului din care fac parte municipiile„, arată sursa citată.

Cum se defineşte zona metropolitană în interiorul căreia cetăţenii nu au nevoie de declaraţie pe propria răspundere pentru a se deplasa ?

Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localităţile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri faţă de principalul oraş (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi).

Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul Bucureşti şi întreg teritoriul judeţului Ilfov.

Citeste mai mult.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *