Actualitate

Unde și cum VOTĂM la alegerile europarlamentare și la referendumul pentru Justiție

Unde și cum VOTĂM la alegerile europarlamentare și la referendumul pentru JustițieDuminică sunteți așteptați la urne, să vă alegeți reprezentanții în Parlamentul European, dar și să răspundeți celor două întrebări ale referendumului pentru Justiţie.

Acestea sunt:
1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”
2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”.

Trebuie să votați la secția la care sunteți arondați, în cazul în care sunteți în localitate. Secția de care aparțineți o găsiți pe site-ul registrulelectoral.ro. Dacă sunteți plecați, puteți vota pe listele suplimentare, oriunde vă aflați. Foarte important: votul se face pe baza cărții de identitate, fie ea provizorie sau electronică, aşadar, nu uitați să aveți acest act asupra dumneavoastră!

În străinătate, puteți vota oriunde vă aflați în ziua alegerilor. Sunt organizate 441 de secții de vot. Lista acestor secții este publicată pe site-ul Ministerului de Externe.

18.968.840 de persoane sunt înscrise în Registrul Electoral și au drept de vot.

Urnele de vot se închid la ora 21.00. Foarte important: dacă ora 21.00 v-a prins în interiorul secției de votare, nu va dă nimeni afară! Vă puteți exercita dreptul. Recomandarea noastră este să votați în timpul zilei, pentru a evita aglomerația și incovenientele de la închiderea urnelor.

Citeste mai mult pe b1.ro

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *