Politica

USR îl acuză pe IOHANNIS de POPULISM pentru dublarea alocațiilor

USR îl acuză pe IOHANNIS de POPULISM pentru dublarea alocațiilorDeputatul Cătălin Drulă, vicepreședinte USR, îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de „populism și iresponsabilitate” pentru că a promulgat legea de dublare a alocațiilor și nu a trimis-o pentru reexaminare.

Președintele și PNL sunt acuzați că fac “trolling” cu bugetul țării.

Drulă propune o departajare între familiile care au nevoie de acești bani și cele care se pot lipsi de aceștia.
Deputatul USR Cătălin Drulă consideră că promulgarea președintelui a legii de dublare a alocațiilor este o dovadă de populism şi iresponsabilitate, dar şi un atac al lui Iohannis la adresa lui Orban.

„Președintele Iohannis tocmai a promulgat dublarea alocațiilor pentru copii. E o dovadă de populism și iresponsabilitate. A pus pe primul loc imaginea proprie și lupta între palate cu Ludovic Orban.

Klaus Iohannis i-a pasat lui Ludovic Orban cartoful fierbinte. Care nu este nemeritat: PNL a început acest ciclu al populismului acum 1 an. Acum primește înapoi roadele – dublarea dublării.

Președintele putea și trebuia să ceară Parlamentului reexaminarea legii. Este rolul său constituțional. Avea motive suficiente, printre care identificarea surselor de finanțare pentru impactul bugetar de 6 miliarde de lei. Sau putea ridica dubii despre eficiența acestei măsuri ca politică socială.

Istoria acestei dublări de alocații este o istorie a populismului care face ravagii în Paralmentul României. Întâi s-a făcut celebru PNL și dl. Sighiartău care “a dat” o dublare, apoi fix pe același proiect de lege când s-a întors roata PSD a dublat dublarea. Am văzut în decembrie legiferarea făcută ca “trolling”. PSD a copiat (la bășcălie) discursul PNL de cu un an înainte și l-a repetat cuvânt cu cuvânt de la microfon”, scrie Drulă pe Facebook.

Deputatul USR propune „o politică de centru-dreapta modernă”, prin acordarea de sume suplimentare doar copiilor care provin din familii cu venituri mici.

„Cum ar arăta o politică de centru-dreapta modernă în acest caz?

E simplu. Direcționând resursele către cei care au cu adevărat nevoie. De creșterea alocațiilor beneficiază și cei care au disperată nevoie și cei cu venituri mari. O politică socială responsabilă se concentrează spre a-i ajuta pe cei în nevoie.

Există deja o formă de ajutor pentru familiile sărace care se numește Alocația pentru Susținerea Familiei (ASF) pe care o primesc familiile cu venituri modeste (venituri sub 530 de lei lunar per membru al familiei) în funcție de numărul de copii.

Am fi putut crește semnificativ cuantumul ASF și chiar să-i ajutăm pe acești oameni care au realmente nevoie. Suma primită de aceste familii ar fi putut fi de 2-3-4 ori mai mare decât cea din dublarea alocațiilor, iar impactul bugetar per total să fie de 2-3-4 ori mai mic.

Am fi putut.

Dar e mai simplu să faci “trolling” cu bugetul țării și să dai dublu la populism. Atâta poate vechea clasă politică a României”, mai scrie Drulă în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *