Actualitate

Va mai amintiti de tanti Varvara, cea mai batrana femeie din Romania!

Va mai amintiti de tanti Varvara, cea mai batrana femeie din Romania!Ea este tanti Varvara, cea mai batrana femeie din Romania! Are 107 si traieste singura! Povestea ei e rupta parca dintr-un film!
Dupa 107 ani, toata lumea a uitat-o. Este povestea de viata a celei mai batrane femei din Romania. De nevoie, se gospodareste si acum …singura.Nu mai poate ca-n tinerete, dar nici alta varianta nu are. Mai face si haz de necaz cand termina de trebaluit prin casa… „Foarte putina lume ma viziteaza. Oamenii sunt ocupati. Astazi am facut eu de nevoie curatenie. Am dat cu matura si cu mopul ud.”, spune femeia de 107 ani.

Pe 8 mai in urma cu 107 ani, venea pe lume tanti Varvara. Dintr-o familie numeroasa de peste Prut, nu a mai ramas decat ea. Singura, asa traieste de multi ani si tot de atatia nimeni nu o mai viziteaza. „Toti au murit, am ramas numai eu. M-am nascut asa. Cu puterea aceasta! M-am nascut dintr-o familie sanatoasa. Sunt dreapta, nu sunt grasa. Sunt subtirica.”, a marturisit tanti Varvara pentru echipa Stirilor Kanal D.

Nu se plange de nimic, nu cere nimic, in ciuda pensiei mult prea mici, aproape 500 de lei. Isi mentine asa cum stie dumneaei mai bine sufletul tanar si curat. Casa ii straluceste, la fel ca sufletul. Nu isi permite sa cada, pentru ca nimeni nu este acolo sa o ajute.

De ziua ei, tanti Varvara ne-a primit cu bratele deschise. Surpriza pe care i-am facut-o i-a luminat sufletul. Nu i-am adus cadouri scumpe ci mancare. Stiam ca are nevoie. Si i-am mai daruit ceva….

S-a simtit indatorata sa ne aduca si ea noua zambetul pe buze, asa ca ne-a invitat la o hora, traditionala de peste Prut.

Nu este singura femeie din Romania care a pacalit timpul si a ajuns la 107 ani. Pana acum o saptamana Margit Szemenyei a fost considerata cea mai batrana femeie din tara. In august ar fi trebuit sa implineasca 108 ani. Dar, batranica a decis ca trebuie sa se odihneasca. Nu si tanti Vravara, care ne-a promis ca la anul vom dansa iar, impreuna, cazacioc!

Sursa AICI.  Vezi VIDEO

Citeste si...