Actualitate

Val de minciuni și gafe în ancheta privind dispariția Luizei Melencu

Val de minciuni și gafe în ancheta privind dispariția Luizei Melencu„Nu exista piste si nici suspecti!” le-ar fi spus procurorii apropiatilor Luizei Melencu desi, acum, la mai bine de 3 luni de la disparitia fetei, aflam din raportul intocmit de DIICOT ca masina criminalului era proba in dosar.
Cu toate acestea, nimeni n-a mai cautat alte dovezi si nici nu l-a luat la intrebari pe cel care avea sa o rapeasca mai tarziu pe Alexandra.

Imaginile de pe camerele de supraveghere cu masina lui Gheorghe Dinca au scos la iveala gafa impardonabila a investigatorilor care s-au ocupat de disparitia Luizei.
Ca sa intelegem, ne intoarcem in urma cu 6 zile: in plin haos iscat de capturarea celui care ar fi ucis-o pe Alexandra, procurorii decla ca stiau de 3 luni masina in care s-a urcat si Luiza.

Inexplicabil, dupa cateva zile, acestia neaga ca autoturismul a fost proba la dosar ca, acum, sa aflam din raportul oficial prezentat de MAI in sedinta CSAT, ca suspectul a fost sub nasul lor tot timpul: la ora 23:21, politistii au primit de la cei doi procurori fotografia unui autoturism Renault Megane, suspect in primul dosar penal, sens in care seful Birouluui Rutier, comisar G.A, a postat fotografia respectiva pe grupul de whatsapp al lucratorilor din surbordine.

Cu alte cuvinte, Gheorghe Dinca ar fi putut sa fie suspect in rapirea Luizei inca de-acum 3 luni si poate ar fi fost prins daca politistii si procurorii s-ar fi ocupat cum trebuie de caz.

Bunicul fetei de 18 ani spune ca a dus o lupta cu morile de vant ca sa-si gaseasca nepoata si ca in ciuda stradaniilor sale, anchetatorii nu au facut decat sa-si bata joc.

De ce nu au depus eforturi concrete sa o gaseasca?

O eventuala explicatie vine din interior.
BOGDAN BANICA, vicepresedintele Sindicatului national al politistilor: Marea majoritate a sefilor sunt numiti politic si sustinuti politic, ceea ce le da o aroganta specifica, aroganta omului care stie ca nu are ce să patească, pentru ca are spatele asigurat. Asta se intampla in politia romana.

STELIAN IORDACHE – bunicul Luizei: Si am mers la DIICOT, ne-a inregstrat acolo cazul si de-acolo a inceput iar calvarul. De cate ori mergeam la Craiova, la DIICOT, domnul procuror nu ne-a chemat niciodata, noi ne autoinvitam, dansul ne-a zis ca nu exista nicio pista. Din reclamanti am devenit suspecti. Ne-au dus la detectorul de minciuni, pentru ca am sti si am ascunde ceva.

Timpul pretios s-a scurs fara ca familia sa primeasca vreo veste. In loc sa isi faca treaba, anchetatorii ar fi fost au fost mai atenti la orgolii.

STELIAN IORDACHE – bunicul Luizei:„M-am cam contrat cu procurorul de caz si a zis ca cu mine n-are ce sa mai vorbeasca”.

Acum, familia Luizei a depus o plangere impotriva politistilor care s-au ocupat de caz. Apropiatii fetei disparute sustin ca, la scurt timp, au fost supusi unor presiuni.
DIICOT a mutat la Bucuresti dosarul Caracal. Cat conteaza, ramane de vazut.

sursa