Actualitate

VERIFICĂRI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2

În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Peste 7.000 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 823 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național.

Au fost efectuate 60.904 verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.

În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 4.330 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 800.000 de lei.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Exemplu:
La data de 17 februarie 2021, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Craiova s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la locuința unui bărbat din Craiova, este organizată o petrecere.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au identificat organizatorul petrecerii, un bărbat, de 40 de ani, din Craiova, care a fost sancționat conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amendă de 2.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au sancționat contravențional, conform Legii nr. 55/2020, alte 7 persoane participante la petrecere.

Citeste si...