VESTE BOMBA! Guvernul Romaniei socheaza cetatenii romanii din strainatate, cei 50 de euro care romanii din strainatate trebuia sa-i dea statului roman, nu va mai trebui!

Romanii care muncesc in strainatate si au rezidenta si in Romania si detin o asigurare de sanatate in tarile cu care Romania a inchis acordul bilateral, relateaza www.romaniatv.net.

ANAF propune şi aprobarea modelului, conţinutului şi a instrucţiunilor de completare a formularului 603 – „Declaraţie pe propria răspundere pentru exceptarea de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate”.

 Potrivit Codului fiscal: „Au calitatea de contribuabili la sistemul de asigurări sociale de sănătate cetăţenii români cu domiciliul în ţară şi cetăţenii străini şi apatrizii care au solicitat şi au obţinut prelungirea dreptului de şedere temporară ori au domiciliul în România”.
De astfel, trebuie sa dea o suma de bani altor state ale Europei.

Totodată, au obligaţii şi persoanele din statele membre ale UE care lucrează în România şi care locuiesc în alt stat membru în care se întorc de regulă zilnic ori cel puţin o dată pe săptămână.

Trebuie să plătească contribuţii şi pensionarii din sistemul public de pensii care nu mai au domiciliul în România şi care îşi stabilesc reşedinţa pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene sau pe teritoriul unui stat cu care România aplică un acord bilateral de securitate socială, care nu deţin o asigurare.

 

Antena24.ro

Redactia Antena24.ro info@antena24.ro