Actualitate

VESTE BOMBA! Taxa auto este eliminata definitiv de maine, iata cum se vor inmatricula masinile!

?????????????????????????????????????????????????????????

Veste buna pentru toti detinatori de masini, taxa auto este eliminata definitiv de aceasta data, si inmatricularea se va face intr-un alt mod, relateaza jurnalmm.ro.

„Timbrul de mediu va fi eliminat definitiv din legislație în prima zi a lunii februarie 2017, conform Legii nr. 1/2017, astfel că nu va mai trebui plătit de către proprietarii de mașini.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 9/2013, ce reglementează timbrul de mediu pentru autovehicule, va fi abrogată, la data de 1 februarie 2017, de Legea nr. 1/2017. Concret, începând cu prima zi a lunii viitoare, proprietarii de mașini nu vor mai fi nevoiți să achite timbrul, această taxă de mediu urmând să dispară definitiv din legislație.

Deși fostul Guvern ar fi preferat ca timbrul de mediu să fie înlocuit cu o altă taxă, Parlamentul a ales să nu facă acest lucru, cel puțin momentan.

De asemenea, important de precizat este că aleșii poporului n-au stabilit nici că persoanele care deja au achitat timbrul de mediu își vor primi banii înapoi”, scrie

Taxa de timbru este in acest moment in vigoare, dar din data de 1 februarie, maine se va elimina definitiv taxa.

Nu. Începând cu data de 1 februarie 2017, ordonanța de urgență ce reglementează timbrul de mediu va fi abrogată.

3. Timbrul de mediu va fi înlocuit de o altă taxă?

Nu. Cel puțin momentan, timbrul de mediu va fi eliminat complet și nu va fi înlocuit cu nicio altă taxă. Așadar, de la 1 februarie 2017 nu va mai trebui achitată nicio taxă de mediu la prima înmatriculare sau la prima vânzare a unui autoturism.

 

 

 

Citeste si...