Auto

VESTE BUNA! Soferi primesc tichet in valoare de 8.000 de lei pentru programul rabla!

O veste buna pentru toti detinatori de masini, statul ofera un tichet in valoare de 8.000 de lei cu programul rabla, relateaza jurnalmm.ro.

O parte însemnată suma alocată va fi destinată programului Rabla Plus, prin care românii sunt încurajaţi să-şi cumpere maşini electrice şi hibrid.

O parte însemnată din această sumă va fi destinată programului Rabla Plus, prin care românii sunt încurajaţi să-şi cumpere maşini electrice şi hibrid.

În paralel, Ministerul Mediului vrea să finanţeze crearea de staţii de încărcare a maşinilor eco. „Rabla Plus va avea o sumă mult mai mare decât anul trecut la dispoziţie pentru 1.500 de autoturisme electrice.

Aici vreau să vă spun că foarte mulţi au ridicat problema: domnule, cumpărăm maşini electrice, dar nu avem staţii de încărcare.

Ne preocupăm ca la pachet să vină şi staţii de încărcare care să fie la dispoziţia fie a operatorilor existenţi, fie a celor care vor să-şi dezvolte astfel de staţii de încărcare. Vrem să creăm un sistem, cel puţin în jurul marilor oraşe, în care maşinile electrice să fie din ce în ce mai folosite”.

Totodată, Ministerul Mediului intenţionează să aloce fonduri primăriilor care vor să achiziţioneze autobuze electrice.

”Vrem să punem la dispoziţia autorităţilor locale fonduri din Administraţia Fondului pentru Mediu sau din banii pe care i-am strâns datorită certificatelor de emisie CO2, acolo sunt aproape 1 miliard de lei.

 

Citeste si...