VESTE BUNA! Toti cei casatoriti primesc de la primarie 1.000 de lei, iata cerintele!

Veste buna pentru toti tineri casatoriti, acestia primesc suma de 1.000 de lei de la primarie, relateaza jurnalmm.ro.

Acestia primesc un cadou de la stat pentru cei 50 de ani de casatorie.

Anterior, administraţiile locale din Capitală au acordat cel mult 500 de lei pentru „nunta de aur”, şi eventual câte un cadou şi o masă la restaurant. Tot de ajutoare de câte 1.000 de lei pot beneficia şi cei care aniversează 100 de ani.

Printr-o hotărâre de Consiliu Local Sector 3, aprobată pe 22 decembrie 2016, cuplurile care aniversează 50 de ani de căsătorie beneficiază din acest an de câte 1.000 de lei, faţă de numai 500 de lei în anii precedenţi.

„În prezent este aprobată noua metodologie de acordare a beneficiilor sociale, acordate din bugetul Consiliului Local Sector 3, fiind măsuri financiare complementare celor acordate din bugetul de stat, destinate asigurării unui standard minim de viaţă, susţinerii familiei şi copilului, promovării şi garantării exercitării de către persoanele cu nevoi speciale a drepturilor şi libertăţilor fundamentale.

Acordarea acestor beneficii sociale în baza hotărârii de Consiliu Local este condiţionată de plata taxelor şi impozitelor locale, de prestarea de muncă în folosul comunităţii sau de efectuarea de anchete sociale”, se menţionează în Hotărârea de Consiliu Local Sector 3 privind acordarea unui spijin financiar cuplurilor domiciliate în Sectorul 3 care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Ce condiţii trebuie să îndeplinească solicitanţii

Beneficiază de acest tip de sprijin, cu o valoare de 1.000 lei/familie, cuplurile care îndeplinesc următoarele condiţii:

– au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul calendaristic în care solicită sprijinul sau în anii anteriori

– au avut domiciliul pe raza Sectorului 3 în ultimii trei ani, anterior depunerii cererii.

 

Antena24.ro

Redactia Antena24.ro info@antena24.ro