Actualitate

VESTE EXTRAORDINARA! Guvernul acorda elevilor masa si cazare gratuita, iata de ce!

VESTE EXTRAORDINARA! Guvernul acorda elevilor masa si cazare gratuita, iata de ce!Hotarare extraordinara al Guvernului, s-a semnat luni in senat, ca elevi sa primeasca cazare si masa gratuita, relateaza www.libertatea.ro.

Acest drept li se aproba doar celor cu scolii profesionale si tehnice.

 

”Prin amendamente, obligativitatea s-a transformat în posibilitate”, a spus un senator, precizând că astfel sunt șanse să nu se aplice niciodată.

Acest proiect de lege trebuie reanalizat și creată obligativitatea, inclusiv cu precizarea sursei de finanțare”, au răspuns liberalii.

”Nu putem crea obligatia pentru toate autoritățile locale, pentru că nu peste tot sunt spații pentru cazare și cantine, dar acolo unde este un interes pentru lipsa de locuri de muncă, este normal să facem acest lucru”, a explicat senatorul PSD,

Astfel, luni, senatorii trebuie să dezbată și să voteze propunerea lui Liviu Pop ca elevii înscriși la învățământul profesional și tehni cu durata de minimum trei ani să beneficieze de masă şi cazare gratuite în cantinele şi internatele şcolare.

Potrivit expunerii de motive, prin adoptarea acestei legi se urmărește diminuare abandonului școlar, ce ar avea drept consecință șomajul.

 

Citeste si...