Veste mare pentru cei care îşi vor lua permisul auto! Începând de AZI se face o schimbare importantă!


Persoanele care urmează să susțină examenul auto, pentru dobândirea carnetului de șofer, trebuie să știe că de luni, 6 noiembrie, se face o schimbare de proporții. Activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) se reorganizează, în vederea scurtării timpilor de așteptare la ghișee, a micșorării termenelor pentru eliberarea documentelor, precum și a termenelor de programare la proba practică a examenului pentru obținerea carnetului de șofer.
Astfel, conform unui comunicat al Instituției Prefectului Municipiului București, serviciul va funcționa în două schimburi, după următorul orar:

Schimbul I: 08:00 – 16:00, programul de lucru cu publicul fiind de la 08:00 la 15:30;

Schimbul II: 11:30 – 19:30, programul de lucru cu publicul fiind de la 11:30 la 19:00.

Prin această modificare, se asigură o suprapunere a celor două schimburi timp de patru ore, ceea ce va permite ca în intervalul orar 11:30 — 15:30, când se înregistrează cel mai mare număr de solicitanți, să fie deschise un număr sporit de ghișee. Astfel, numărul minim de ghișee deschise pe intervale orare va fi de 25 între orele 08:00 — 11:30, 40 între 11:30 și 15:30 și 23 între 15:30 și 19:00.

În plus, în vederea reducerii timpului de așteptare pentru eliberarea documentelor și a creșterii calității serviciilor oferite, de la 1 noiembrie, DRPCIV va transmite cetățenilor permisele de conducere emise de SPCRPCIV București prin intermediul serviciului de curierat al Poștei Române, se arată în comunicat.
La depunerea cererii de eliberare a permisului de conducere sau a duplicatului, solicitanții vor primi înscrisuri doveditoare înlocuitoare, cu drept de circulație de 15 zile, urmând ca permisele de conducere să fie transmise la adresa menționată de solicitant în termen de două zile lucrătoare.

Spynews.ro

Distribuie

Daca ti-a placut acest articol DISTRIBUIE-L sa-l vada si prietenii tai!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.