Publicitate
Social

VESTE SOC! Ordonanta 13 a reaparut in parlament, este in discuti in acest moment!

Publicitate

Veste soc pentru sutele de mii de romanii care au iesit in strada, problema Ordonantei 13 a reaparut in parlament, relateaza www.realitatea.net.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) vrea sa vrea să sesizeze Inspecția Judiciară pentru modul în care Procurorul General, Augustin Lazăr, a comunicat în scandalul Ordonanțelor de Urgență ale Guvernului care au scos sute de mii de oameni în stradă.

Publicitate

Unul dintre membrii CSM a cerut să fie introduse pe ordindea de zi a plenului de astăzi două puncte suplimentare. Primul, sesizarea Inspecției Judiciare care să verifice felul în care Augustin Lazăr a gestionat comunicarea în perioada adoptării OUG 13, referitoare la modificarea legislației penale, care a dus la proteste de amploare în întreaga țară.

”Ancheta va continua, fiindcă procurorul e obligat, conform art. 5 din Codul de Procedură Penală, să afle adevărul cu referire la persoanele și împrejurările în care au fost comise aceste fapte.

Ministerul Public este sesizat în legătură cu aspectele penale ale problemelor cu fapte penale concrete și persoane concrete, prin urmare Ministerul Public nu va face evaluări ale legalității sau oportunității actelor unei alte puteri, ci strict ne cantonăm asupra aspectelor penale care țin de competența Ministerului Public”, a declarat Lazăr.

Publicitate

Citeste si...