Actualitate

VESTE SOC pentru fumatori de Kent, Pall Mall, Dunhill, Marboro, Camel, Lucky, nu s-a aprobat tranzactia lor!

Veste bomba pentru fumatori romanii, anumite tigari nu s-au aprobat tranzactia lor, relateaza jurnalmm.ro.

„Compania British American Tobacco Plc (BAT), prezentă şi pe piaţa din România, a anunţat marţi că a ajuns la un acord pentru a prelua integral rivalul american Reynolds American Inc, după ce a venit cu o ofertă îmbunătăţită de 49,4 miliarde de dolari”, transmite Reuters.

De astfel, BAT, care detine in acest moment aceasta participatie de 42% la Reynold, a oferit peste 47 de miliarde de dolari pentru restul actiunilor, iar aceasta actiune a fost oprita din luna noiembrie.

 

Consiliile de administraţie ale BAT şi Reynolds vor recomanda acţionarilor să aprobe această tranzacţie.

‘Combinaţia noastră cu Reynolds va crea un jucător global cu acces direct pentru produsele noastre pe cele mai atractive pieţe din lume’, a declarat directorul general de la BAT, Nicandro Durante.

BAT este liderul detaşat pe piaţa produselor din tutun din România, care produce şi comercializează mărci precum Kent, Dunhill, Vogue, Pall Mall şi Lucky Strike.

În România, BAT este prezentă încă din 1996 şi este reprezentată de trei divizii: Trading, Operational şi Shared Services.

Cele trei entităţi comerciale din România au în prezent 1.686 de angajaţi şi au creat câteva mii de locuri de muncă indirecte.

Cota de piaţă a companiei este de 54%, iar Kent – cel mai important brand din portofoliu – deţine o cotă de 26,5% din piaţa produselor din tutun din România.

 

Citeste si...