Showbiz

Vezi de ce se apuca Angelina Jolie

Vezi de ce se apuca Angelina JolieAngelina Jolie, actriță la bază și mama a șase copii, pare ‘Superwoman’! De ceva ani s-a apucat și de regie, muncește cu normă întreagă pentru ONU, a anunțat că nu exclude intrarea în politică și, mai nou, s-a apucat și de scris.

Ea a devenit editor colaborator al publicaţiei Time, urmând să scrie lunar articole care vor aborda teme precum „strămutarea, conflictele şi drepturile omului”.

Un astfel de prim articol a apărut deja în prestigioasa publicație, sub titlul ‘Ce le datorăm refugiaţilor‘, cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiatului, marcată pe 20 iunie.

În acest articol, Jolie spune că refugiaţii ar trebui să fie „admiraţi” şi întreabă de ce cuvântul „refugiat” a căpătat „conotaţii negative”.

De ce politicienii sunt aleşi pe baza promisiunilor de a închide graniţe şi de a întoarce spatele refugiaţilor?”, a scris Jolie, care a adoptat și trei copii din țări în care viitorul lor nu ar fi putut fi prea roz.

Angelina Jolie a mai vorbit despre diferenţele dintre migranţi şi refugiaţi, insistând asupra faptului că toţi au nevoie să fie trataţi corect şi cu demnitate.

Fosta soție a lui Brad Pitt a fost numită ambasador al bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi în 2001.

În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de emisar special, întrucât actriţa americană a dovedit, în cei 11 ani de când devenise ambasadoare a bunăvoinţei pentru organizaţie, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate.

Angelina Jolie a donat în ultimii ani mai multe milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă.

Sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *