Politica

Victor Ponta are soluția pentru acoperirea găurii bugetare

Fostul premier Victor Ponta a intervenit în direct la România TV pentru a comenta neînțelegerile din coaliția de guvernare pe tema pachetului fiscal propus de PSD.
Pe Iohannis nu-l intereseaza, nu isi reduce el cheltuielile, el merge tot cu avion privat scump, sta tot la Neptun in vila aia scumpa. Dar nu mai e treaba lui.

Guvernul trebuie sa gaseasca solutii, chiar daca este premier PSD, ministrul Finantelor este de la PNL. Daca avem curajul Italiei spunem ca bancile, firmele din retail, trebuie sa dea si ei niste bani. Firmele mari, 1% din cifra de afaceri, ca nu se poate sa vinzi de 2 miliarde de euro si sa ai profit 10.000 de euro, ori esti prost, ori ma furi.
Intotdeauna baietii destepti au facut mereu profit in situatii de criza. Dar afaceristii nu raspund decat in fata actionarilor, dar guvernantii trebuie sa rezolve, ei dau socoteala populatiei.”, a declarat Ponta
Fostul premier s-a referit și la experiența sa, fiind primul politician român care a condus un guvern de coaliție PSD-PNL.

Asta e marele avantaj al meu, eu am condus un guvern PSD-PNL, guvernul care a luat masuri economice foarte bune, iar economia arata bine. Cred ca un guvern PSD-PNL are marele avantaj ca pe mine ma criticau si Basescu, si Iohannis, si Comisia Europeana, pe ei nu-i critica nimeni. Ei trebuie sa ia masuri care vor supara marile firme, dar va garantez ca nu vor pleca din Romania.

Ce a mostenit Ciolacu de la Orban, Citu, Cica, e mult mai rau decat ce am mostenit eu. La mine erau doar 20 de miliarde gaura mostenita, la el sunt 100 de miliarde. Vrei sa fii si dupa 2024, trebuie sa spui ca marile firme trebuie sa contribuie mai mult, iar firmele romanesti sa poata produce la preturi competitive. Altfel vom trai doar din imprumuturile statului.”, a adăugat Ponta.

Citeste si...