Politica

Victor Ponta, în partidul Pro România, alături de Daniel Constantin!

Victor Ponta, în partidul Pro România, alături de Daniel Constantin!Fostul premier Victor Ponta a anunțat, duminică, noul proiect politic și anume înscrierea în partidul lansat de fostul copreședinte ALDE, Daniel Constantin, Pro România. Ponta a ținut să transmită că nu dorește să rupă PSD, astfel că nu a vorbit cu niciun coleg din PSD pentru a i se alătura și a anunțat că prioritatea noii formațiuni este un scor bun la alegerile europarlamentare din 2019.

Partidul Pro România nu are încă un președinte, și structura de conducere urmează să fie stabilită în perioada următoare. Ponta a precizat că noua formațiune va fi reprezentată până atunci de el, de Daniel Constantin și de Sorin Câmpeanu și are o ideologie social-liberală.
”Nu avem ce să discutăm cu PNL, să votăm o moțiune de cenzură. Dacă mai vin parlamentari alături de noi, trebuie să știe că nu le vom da nicio funcție și că vor începe represaliile împotriva lor”, a spus Ponta.

În discursul susținut la sediul Pro România, Ponta a criticat ”obediența față de liderul partidului, care este singurul criteriu de promovare în Guvernul actual, și demagogia PSD.

Alături de Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu, Victor Ponta a declarat că doresc să lanseze un ”proiect politic altfel, de la modul de organizare”. ”Toți cei trei am plecat de la funcții mari, premier, vice-priministru, domnul Câmpeanu, dacă sună de la guvern îi dau imediat funcția de ministru al educației. Am avut funcții importante, am făcut lucruri bune, dar și greșeli și cred că direcția în care mergem este una greșită”.

Victor Ponta a mai spus că noul partid va participa la alegeri și a ținut să menționeze că vor să vadă cine vrea să vină alături de ei.

”Nu mi-am propus nici să rup PSD, nu am sunat niciun coleg din PSD, deși mai sunt sunat. Nu vreau să rup PSD, pentru că acolo am crescut, și faptul că a fost confiscat de o persoană sau un grup, eu sper să se elibereze și ei cândva”, a spus Ponta.

El a menționat că nu dorește să schimbe majorități votate de electorat și a criticat ”sistemul cu care a fost condus Teleormanul ani de zile și acum România, și anume dăm funcții la toată lumea și cine nu vrea, îl amenințăm. ”Nu are ce să ne dea, nu vrem funcții. Avem un nucleu de trei oameni, și alți câțiva care ni s-au alăturat, și ne pregătim de acuzații, de șopârle, dacă ne-a pus serviciile să facem partid, și altele ”, a mai spus fostul premier.

La rândul lui, Daniel Constantin a anunțat că primul test electoral va fi dat în 2019, când partidul Pro România va participa la alegerile europarlamentare.

”Vrem să facem racolări în rândul oamenilor de calitate, care sunt în afară dar vor să se implice mai mult”, a declarat Daniel Constantin, precizând că trebuie să guvernezi și cu măsuri de dreapta și cu măsuri de stânga.

Născută din dorința de a crea o alternativă reală la tot ceea ce au fost pînă astăzi ofertele politice, Platforma Pro România se adresează tuturor celor ce doresc să se implice in viața politică,punând accent pe promovarea pe criterii de competență, respect și implicare in rezolvarea problemelor cetățenilor. Pentru o Românie Puternică! Pentru o Europă Unită! alege să fii #altfel ! Alege să fii #ProRomânia! este prezentarea proiectului politic, pe pagina de Facebook.

Libertatea.ro

Citeste si...