Actualitate

Viorica Dăncilă il obliga pe Petre Daea să anuleze ordinul prin care ţăranii nu aveau voie să crească mai mult de 5 porci fără a se înregistra şi a plăti impozit

Viorica Dăncilă il obliga pe Petre Daea să anuleze ordinul prin care ţăranii nu aveau voie să crească mai mult de 5 porci fără a se înregistra şi a plăti impozitPremierul Viorica Dăncilă i-a cerut, astazi lui Ptre Daea sa anuleze aceasta lege de a nu lasa taranul sa creasca mai multi decinci porci in giospodarie, relateaza b1.ro.

Domnule ministru am să vă rog să reveniţi ordinul pe care l-aţi dat în legătură cu stabilirea dimensionării tipurilor exploataţiilor de suine pe teritoriul României.

Eu cred că trebuie să avem grijă de oamenii care au ferme mici şi să îi încurajăm. Vă rog să anulaţi ordinul, să revenim la ce aveam înainte, şi bineînţeles vom face o analiză referitor la acest aspect”, a afirmat Viorica Dăncilă, în şedinţa de guvern.

„Exploatațiile cu un efectiv de maxim 5 capete de porcine cu greutatea de peste 30 kg sunt ferme de suine de subzistență destinate autoconsumului și nu sunt supuse regulilor de înregistrare la Registrul Comerțului, fiind scutite de impozite.

Deținătorii de exploatații agricole cu un număr cuprins între 6 și 130 de capete se înregistrează gratuit la ANSVSA, cele care depășesc 130 de capete se consideră ferme mari de suine și se înregistrează la Registrul Comerțului, în Sistemul Național de Identificare a animalelor, îndeplinesc normele de biosecuritate și sunt autorizate sanitar – veterinar”, a precizat, miercuri, Ministerul Agriculturii la solicitarea B1.ro.

”L-aş ruga pe un ministru la care ţin foarte mult, au fost perioade în care îmi era chiar drag, l-aş ruga să vină mai des în Călăraşi, aşa cum trebuie să vină mai des şi în Teleorman, în Giurgiu, în Olt, în Dolj, pentru că sunt judeţe dunărene, cu un pământ foarte bogat şi cu un potenţial foarte bogat, dar cetăţenii din aceste judeţe nu beneficiază de toată bogăţia acestui pământ aşa cum ar trebui”, a declarat la Liviu Dragnea.

Citeste si...

Antena24.ro

Redactia Antena24.ro info@antena24.ro