Sanatate

Virgil Musta: ”Dacă lucrurile merg așa, mă tem că nu vom avea sărbătorile pe care ni le dorim”

Virgil Musta: ”Dacă lucrurile merg așa, mă tem că nu vom avea sărbătorile pe care ni le dorim”
Doctorul Virgil Musta a vorbit, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, despre situația României în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus din ultima perioadă, avertizând că această situație de fapt poate conduce la un Paște plin de restricții, așa cum a fost, de altfel, perioada Crăciunului și a Revelionului.
”Tot ce pot să sper este să nu fim loviți de al treilea val al pandemiei, unul mai virulent decât cele precedente, având în vedere că vorbim despre tulpina britanică a virusului, una mult mai contagioasă. Și așa, deja, sistemul medical românesc, este la limita superioară a aglomerării, sunt foarte multe cazuri, spitalele sunt pline, iar medicii și personalul medical este obosit. Iar cauza creșterii este una evidentă: lumea nu mai respectă regulile ca înainte, ca acum un an, restricțiile sunt mult mai laxe.

Lumea s-a obișnuit deja cu pericolul și uită că acest virus aduce multe cazuri grave, multe decese, drame reale și suferință extremă”, ne-a spus, în exclusivitate medicul Virgil Musta.

Citeste si...