Extern

Vladimir Putin:„Este o linie roșie, nu o depășiți”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a numit extinderea infrastructurii militare a NATO de pe teritoriul Ucrainei drept „o linie roșie” care, speră el, să nu fie depășită de către alianța nord-atlantică, exprimându-și în același timp îngrijorarea cu privire la exercițiile militare ce au loc la granița Rusiei
În timpul unei conferințe de investiții din Moscova, Vladimir Putin a făcut public crearea unei rachete hipersonice ce va fi în curând în arsenalul Kremlinului. De asemenea, o astfel de rachetă a fost testată în trecut și de către China, SUA declarându-și îngrijorarea cu privire la viteza cu care China reușește să se înarmeze.

Anterior, Statele Unite și Marea Britanie au avertizat Rusia că orice nouă agresiune militară împotriva Ucrainei va avea „consecințe grave”.
De asemenea, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat NATO că a desfășurat o cantitatea îngrijoratoare de armament militar și trupe pe teritoriul Ucrainei, iar Rusia se simte nevoită să răspundă agresiunilor și provocărilor militare ce vin din partea Occidentului și a Ucrainei, conform Reuters.

Antena24.ro, – ,Fi bine informat la orice ora

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat Federația Rusă că va suporta consecințele pentru orice tentativă de a invada Ucraina. Mesajul oficialului nord-atlantic vine în contextul acumulării de efective militare rusești de la frontiera ruso-ucraineană, al doilea eveniment de acest gen din 2021 după cel din primăvară.

sursa

Citeste si...