Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Actualitate

Vremea schimbă foaia în următoarele zile. Ce spun meteorologii

Vremea schimbă foaia în următoarele zile. Ce spun meteorologiiVremea se va răci în toate regiunile, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade.Cerul va fi temporar noros şi sun aşteptate precipitaţii. Sâmbătă, în Bucureşti va ploua trecător, iar vântul va prezenta intensificări pe parcursul nopții.
Cerul va fi mai mult noros în vestul, nord-vestul și parțial în centrul țării, unde local va ploua. În Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și masivele vestice ale Carpaților Meridionali vor fi precipitații mixte și condiții de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va avea unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăși izolat 60…70 km/h spulberând trecător zăpada, dar la cote mai reduse și în regiunile intracarpatice. Temperaturile minime se vor situa între -4 și 6 grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei. Pe arii restrânse se va forma ceață.
În vestul, centrul și nordul țării vremea va fi în general închisă și se va răci față de intervalul precedent. Se vor semnala precipitații la început sub formă de ploaie, dar cu transformare în lapoviță, iar seara și noaptea, mai ales ninsoare. La munte treptat vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei. Cantitățile de apă vor cumula izolat peste 15 l/mp, cu precădere în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, unde se va depune strat consistent de zăpadă. În restul teritoriului valorile termice se vor situa peste cele caracteristice acestei perioade, iar cerul va fi variabil, cu înnorări în partea a doua a intervalului când vor fi pe spații restrânse îndeosebi ploi. Vântul va avea intensificări în zonele montane, cu rafale ce vor depăși 70…80 km/h pe creste, unde ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea redusă, dar temporar și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în cele vestice și sudice, unde se vor atinge 55…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării și în zona litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade. Dimineața pe arii restrânse va fi ceață.
PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
10.12.2017 ORA 08 – 11.12.2017 ORA 08

Vremea se va răci în toate regiunile, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații ziua pe spații relativ restrânse în estul, nord-estul și centrul țării și izolat în rest, iar noaptea local în vest și nord-vest. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte și în Maramureș, mixte în Crișana, Transilvania și Moldova și mai ales ploi în Dobrogea și Muntenia. Izolat se va forma polei. Vântul va avea temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari în cele sudice, unde vor fi rafale de 55…60 km/h, precum și în zonele montane, în special pe creste, cu rafale ce vor depăși 70 … 80 km/h spulberând zăpada.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *