Actualitate

Zeci de doze de COVID-19, pierdute la Cluj din cauza unui frigider defect

Peste 290 de doze de vaccin au fost risipite în județul Cluj, cele mai multe de la începutul campanieid e vccinare. Potrivit presei locale, cea mai mare parte s-a pierdut la Institutul de Gastroenterologie, unde s-ar fi stricat un frigider în care erau depozitate doze de vaccin destinate personalului medical din spital.

Zeci de doze de COVID-19, pierdute la Cluj din cauza unui frigider defect

Un număr de 295 de doze de vaccin anti-Covid-19 s-au pierdut la Cluj de la începutul campaniei naționale de vaccinare. La Institutul de Gastroenterologie din Cluj-Napoca peste 230 de doze de vaccin au fost risipite.

Potrivit Comitetului pentru Situații de Urgență Cluj, un frigider cumpărat recent pentru depozitarea vaccinurilor destinate personalului medical din spital s-a stricat într-o noapte, iar dozele de vaccin au fost aruncate fiindcă nu se mai puteau administra din moment ce nu s-a respectat temperatura la care trebuia ținut.

Alte aproximativ 60 de doze de s-au irosit în Cluj în mai multe spitale din neglijență, depozitare neconformă sau din cauza unor programări nerespectate.

sursa

Citeste si...